Lyckat arrangemang i Skalbäcksstugan!

Nästan 50 personer dök upp för att lyssna på Kerstin Wolgers och Gunnar Balgård i Skalbäcksstugan utanför Strömsund på lördagseftermiddagen den 23 april.  Stämningen var hög och nyutgåvan av Beppe Wolgers dikter från Jämtland gick åt som smör i solsken.20160423_130120 20160423_130744 20160423_131325

Detta var vårt 26:e evenemang i serien ”Sätt litteraturen på Jämtlandskartan”. Ett ganska imponerande facit för ett litterärt projekt som bedrivs med ideella krafter, eller hur!

Kerstin läste dikter och berättade om Beppe och texternas bakgrund. Gunnar fyllde på med sina tankar om Beppes fina poesi. Det var i Jämtland Beppe Wolgers blev ”poet på riktigt och på allvar, äntligen” menar Balgård (citat ur förordet).  20160423_130721-1

Share

Välkommen till Strömsunds kommun! Och Beppeland!

Lördag den 23 april presenteras nyutgåvan av Beppe Wolgers Jämtlandsdiktning

Tiden är 13.00 och platsen är Skalbäcksstugan utanför Strömsund.

Gunnar Balgård kommer att presentera antologin som också finns  till försäljning.

kerstin wolgersKerstin Wolgers läser dikter och berättar om deras bakgrund. Bilden är från evenemanget i Östersund den 21/4.

Samarbetspartner är förutom Länskulturen i Jämtland och Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum norr också hembygdsföreningen Heimlauta.

Share

Välkommen till 2 evenemang om den nya Beppe-antologin!

Till vår stora glädje kommer nu Beppe Wolgers Jämtlandsdiktning i en ny antologi från h:ströms förlag. Redaktör är den kände författaren Gunnar Balgård som bland annat skrivit ett stort opus om Helmer Grundström.

EVENEMANG 1 äger rum torsdagen den 21 april

Tiden är 19.00 Platsen är Designcentrum i Östersund

Gunnar Balgård kommer att presentera antologin som också finns till försäljning. Kerstin Wolgers läser dikter och berättar om deras bakgrund.

EVENEMANG 2 äger rum lördag den 23 april

Tiden är 13.00 och platsen är Skalbäcksstugan utanför Strömsund.

Gunnar Balgård kommer även här att presentera antologin som också finns  till försäljning. Kerstin Wolgers läser dikter och berättar om deras bakgrund.

Samarbetspartner är förutom Länskulturen i Jämtland och Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum norr också hembygdsföreningen Heimlauta vad gäller arrangemanget i Skalbäckstugan.

Share