Möte 19 – november 2014

Det blev flera överraskande kopplingar mellan föredragshållarna på Gaaltije i Östersund den 27:e november.
Ewa Ljungdahl hälsar välkommen
Ewa Ljungdahl hälsade välkommen

Åke Lundgrens ”Långa lappflickan” hade via cirkusvärlden anknytning till boken om ”Eisfeldt- en surrealistisk familj” som Birger Ekerlid berättade om.

Och Gustaf Jillker knöt ihop sin morbror Erik Mankok med Frostviken och personer som nämndes i de första anförandena. PO Sundman hade fått upp Gustafs ögon för hur man kunde läsa Mankok. Och då var Magnus Ottelid, som introducerade kvällens program,  inte sämre än att han kunde påpeka att P-O Sundman var den förste ordföranden i Norrländska Författarsällskapet som bildades i Östersund 1957.

Gustaf Jillker är systerson till den samiske författaren Erik Nilsson Mankok som PO Sundman höll så högt.
Gustaf Jillker är systerson till den samiske författaren Erik Nilsson Mankok som PO Sundman höll så högt.
Åke Lundgren berättar om "Långa lappflickan", debutboken från 1981 som just kommit ut i en ny utvidgad upplaga. Stor-Stinas levnadsöde har följt Åke i me4r än 30 år och d4et är inte slut än, som han sa.
Åke Lundgren berättade om ”Långa lappflickan”, debutboken från 1981 som just kommit ut i en ny utvidgad upplaga. Stor-Stinas levnadsöde har följt Åke i mer än 30 år och det är inte slut än, som han sa.

Trevligt nog kunde Birger Ekerlid bjuda upp två av de tre författarna till ”Eisfeldt- en surrealistisk familj” på scenen för lite extra information om bokens tilblivelse. Tack till Ann-Charlotte Nilsson Eisfeldt och Richard Magito Brun !

Birger Ekerlid var imponerad av boken om den surrealistiska familjen Eisfeldt. Vacker, spännande och intressant.
Birger Ekerlid var imponerad av boken om den surrealistiska familjen Eisfeldt. Vacker, spännande och intressant.

Och tack till den intresserade publiken som hittat till den fina lokalen på Gaaltije! Ewa Ljungdahl hälsade välkommen och berättade kort om Gaaltijes verksamhet och Tullhusets historia.

Kort och gott en spännande och givande kväll!

Share